Skip to the content

Truckutbildningar, truckkort - Helsingborg, Jönköping Örebro 

MK TRUCK BRYR SIG OM DIG!

ERBJUDER TRUCKUTBILDNING,  A1-4, B1-4 ENDAST 2000KR (ORD. PRIS 3000 KR)
VI LOVAR SAMMA KVALITET SOM ALLTID. 2 DAGARS UTBILDNING MED RIKTIG TEORI PÅ PLATS.
*erbjudandet gäller enbart privatpersoner, arbetssökande och studenter, REGION SKÅNE
Vi vet hur svårt pandemin har drabbat många. Vi vill ta vårt ansvar gentemot samhället och hjälpa våra elever. Därför gör vi nu en storsatsning ihop med dom lokala företagen.
Låt oss på MK TRUCK hjälpa dig ut i arbetslivet. Med en riktig godkänd truckutbildning. 

Transportbranschen, fackförbund varnar för truckkorts fusk

Vi har sett en trend av så kallade utbildningsföretag som erbjuder 1 dagars truckutbildning, lovar truckar a1,a2,a3,a4,b1,b2,b3,b4+d1. Branschen har sett en kraftig ökning av truckolyckor på våra lager runt om i landet. Dessa olyckor beror på att truckföraren har tappat kontrollen på sin truck. 

En utredning har visat att bakomliggande orsak till olyckorna i regel har berott på att dom nyexaminerade truckförarna som många gånger haft undermåliga körkunskaper, näst intill obefintliga, 2-4 timmar truckkörning för att sedan få ett truckkort med a1-4, b1-4, d1. Arbetsgivare har flaggat för att situationen på våra lager börjar bli alarmerande. Arbetssökande kommer ut till våra lagar och kan inte framföra en truck, ändå visas ett truckkort.

 En högt uppsatt person i transportbranschen som väljer att vara anonym, uttalar sig följande:

”Många av dessa företag är egentligen inte intresserade av att utbilda sina elever att köra truck, utan det handlar om snabba pengar. Att dessa elever inte kan framföra en truck bekommer dom inte. Att erbjuda 9 truckar till antal, på 1 dags utbildning (4timmar), för att sedan hävda att dom är godkända. Det är ren bedrägeri”. 

”Tyvärr är det våra ungdomar och nyanlända som blir lurade till dessa utbildningar”

Han säger följande: - En utbildare hemmahörande i Skåne har klippt ihop en egen text där hen kallar detta för online utbildning. Denna ”online” utbildning skickas ut till mycket språk svaga elever som nyligen anlänt till Sverige, sedan är dessa godkända, ingen teori på plats hos utbildaren. Samma utbildare säger att genomsnitt på utbildningens längd är 2-4 timmar sedan är eleverna godkända i truckar a1-4 b1-4 samt d1. Elev antal 8-12 deltagare á kurstillfälle.

En annan utbildare hemmahörande i Jönköping har kopierat en bok rakt av och skickar den till elever, hävdar godkänd online teori, truckar A1-4, B1-6, D1. erbjuder 1 dags utbildning inklusive teori, alla blir godkända! Även här erbjuds 2-4 timmar truckkörning med ett elev antal på 8-12 deltagare per kurstillfälle. 

Den gemensamma nämnararen för dessa två företag, dom erbjuder 1 dags utbildning som ger behörighet A1-4. B1-4, D1. Följande argument används: ”Alla blir godkända”, ”ni lär er köra truck på jobbet, ”att köra truck är enkelt”, ”blir ni underkända så är utbildaren dålig”

”Utbildningsbranschen måste regleras, olyckor, personskador, skadat gods på grund av undermåliga truckkunskaper kostar samhället oerhört mycket pengar! 

Du som bokar en utbildning. Se upp för 1 dags truckutbildning som lovar a1,a2,a3,a4,b1,b2,b3,b4,d1. En truckutbildning där dessa 9 truckar ingår, tar normalt 2-3 dagar allt annat är nonsens. Företag har vaknat och svartlistar 1 dag truckutbildningar.


 

MK Truck och utbildningar delar upp sina truckutbildningar i två delar. Vi börjar alltid med den teoretiska delen, just för att du som elev ska få full förståelse för trucken och dess konstruktion. För att framföra trucken säkert när du väl ska utföra den praktiska delen i din truckutbildning.

 

Vi börjar med teori

MK truck och utbildningar tror på traditionell utbildning med en lärare närvarande under kursens gång, där du som elev sätts i fokus. Teorin anpassas efter elevens förmåga. 

Vårt kursmaterial är pedagogiskt uppbyggt och mycket lättförstått. Anpassat för elever med läs och skrivsvårigheter. Du kan när som helst få hjälp och stöd av läraren som alltid finns på plats.

 

Då var det dags för den praktiska delen.

När teorin är avklarad med godkänt resultat är det dags för den praktiska delen i truckutbildningen, övningsuppgifter enligt TLP10

Truckutbildning grund kan ske lokalt på våra utbildningslokaler i HelsingborgJönköpingBoråsGöteborgÖrebroVäxjö, Malmö

Ta din truckutbildning, truckkort hos oss i Malmö, Helsingborg, Jönköping, Borås, Göteborg, Örebro.

Företagsintern truckutbildning innebär att vi skräddarsyr utbildningen efter dina behöv och önskemål. Vi kommer till ditt företag och utför truckutbildningen på plats. Vilket gör truckutbildningen mer lättillgänglig. Du sparar både tid och pengar.

Vi erbjuder även företagsinterna kurser i hela Sverige. Då kommer våra instruktörer ut till er och håller kursen på ert företag.


Truckutbildning A+B ingår följande trucktyper:
A1, A2, A3, A4, B1, B2, B3, B4

Pris: kampanj 2000kr (ord. pris 3000kr). Kampanjen gäller enbart privatpersoner i region skåne. Pris företag: 3000kr ex moms.

 

Se våra kommande utbildningar


Utbildningen kan kompletteras med ytterligare  trucktyper och klasser som då kräver uppkörning och i vissa fall ytterligare teori för varje specifik klass i enlighet med TLP10.